Luwteministerie werkt aan rust in de stad. Kan het geluid even uit? De Ministerraad van Luwte kwam onlangs voor de derde keer bijeen. Eén van de ministers is stadmaker Martine Sluijs.
Terugblik inspiratiesessie: 'De do’s and don’ts van een integrale wijkaanpak, de wijk Pittelo in Assen' Op dinsdag 18 juni 2024 organiseerde Atlas Leefomgeving een inspiratiesessie over de do’s and don’ts van een integrale wijkaanpak.
Save the date: Atlasconferentie 2024 Reserveer donderdag 12 september alvast in je agenda! Dan organiseert Atlas Leefomgeving de jaarlijkse Atlasconferentie in de Act Eventstudio’s in Arnhem.
De biodiversiteit vergroten? Plant inheemse planten in je tuin! Wereldwijd neemt de biodiversiteit af. We werken niet met de natuur, maar ertegen. Denk aan het gebruik van pesticiden en kunstmest of versnippering.
Ontdek hoe leuk een fietsvakantie in het Ruhrgebied kan zijn! We weten het allemaal. Vliegen is slecht voor het klimaat. Toch vinden we het moeilijk om dit op te geven. Zeker na twee jaar corona lonken verre oorden. Kan het anders?
Nieuwe kaarten tonen aantal baby's en kinderen in oude woningen, basisscholen en kinderdagverblijven Het lood in kraanwater is soms te hoog. Dit is vooral het geval bij oude huizen gebouwd voor 1960 waar nog loden leidingen aanwezig zijn.
Geluid- en luchtkwaliteit sterk verbeterd in Maastricht na inrichting Groene Loper De Atlassen zijn voortdurend in ontwikkeling. Kort geleden is de Geluidskaart wegverkeer vernieuwd en eerder dit jaar de luchtkwaliteitskaarten.
RIVM: stookalert bij ongunstig weer en slechte luchtkwaliteit Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) raadt sinds vorige week het stoken van hout af bij ongunstige weersomstandigheden en/of een slechte luchtkwaliteit.