Hoe gingen onze voorouders met hitte om? Na alle regen lijkt de zomer misschien toch te komen. Dat hopen we dan maar. Hoe gingen mensen twee eeuwen geleden met hitte om?
Duurzaam verbouwen, hoe pak je dat aan? Volgens het Klimaatakkoord van de Rijksoverheid moet onze energievoorziening vóór 2050 bijna geheel duurzaam en klimaatneutraal zijn.
Ga slimmer met water om en maak van jouw tuin een sponstuin! Heftige regenbuien verrassen steeds vaker steden. Riolen raken overbelast. Maar er dreigt ook een drinkwatertekort in 2030. We moeten dus slimmer met ons water omgaan.
Geluidswandeling Ongehoord Leiden: wandeling en tijdreis ineen Het is vandaag Wereld Luisterdag. Deze dag vraagt om meer aandacht voor de geluiden om ons heen. Vaak denken we bij geluid aan lawaai van bijvoorbeeld verkeer of treinen.
Save the date: Atlas Werkconferentie 2023 Ontdek de toekomst van ruimtelijke ontwikkeling tijdens de inspirerende Atlas Werkconferentie 2023 op 14 september aanstaande in het Keilepand in Rotterdam!
Nieuwe kaarten tonen aantal baby's en kinderen in oude woningen, basisscholen en kinderdagverblijven Het lood in kraanwater is soms te hoog. Dit is vooral het geval bij oude huizen gebouwd voor 1960 waar nog loden leidingen aanwezig zijn.
Geluid- en luchtkwaliteit sterk verbeterd in Maastricht na inrichting Groene Loper De Atlassen zijn voortdurend in ontwikkeling. Kort geleden is de Geluidskaart wegverkeer vernieuwd en eerder dit jaar de luchtkwaliteitskaarten.
RIVM: stookalert bij ongunstig weer en slechte luchtkwaliteit Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) raadt sinds vorige week het stoken van hout af bij ongunstige weersomstandigheden en/of een slechte luchtkwaliteit.