Uitnodiging inspiratiesessie 'Hoe wordt de bodemkaart van Nederland gemaakt en wat kun je ermee? ' De ‘Bodemkaart van Nederland’ stond in de top 15 best bezochte kaarten 2024 van de Atlas Leefomgeving. Zo’n 35.000 bezoekers bezochten de kaart.
"God schiep de aarde maar de Nederlanders Nederland" - drie boeken over water Duik deze Boekenweek onder in de wondere waterwereld. Het mooie aan lezen is dat je dit kunt doen met je voeten op het droge. Ontdek de bijzonder geschiedenis van het voormalige eiland Schokland.
Wat is de impact van overstromingen en extreme natheid op onze flora en fauna? Het wordt natter en de zeespiegel gaat stijgen. Dat weten we van de KNMI-scenario’s van vorig jaar. Overstromingen en extreme natheid hebben niet alleen invloed op de mens.
Workshop Gids Gezonde Leefomgeving: van een anoniem plein een levendige plek maken, hoe doe je dat? Op dinsdag 30 november organiseert de Atlas Leefomgeving de derde workshop van een reeks maandelijkse online workshops.
52wekenduurzaam workshop, daar wil jij bij zijn! In no-time van 0 naar 25.000 deelnemers. Dat is het verhaal van 52wekenduurzaam. Een initiatief dat Serge Calon samen met zijn twee vrienden Caro Buiskool en Ivo de Boer vorig jaar startte.
Leren van de successen en hindernissen van duurzame doeners We willen onze omgeving graag verfraaien, verbeteren en verduurzamen. Op veel plekken bruist het van de ideeën en projecten.
Grote grondgebonden zonneparken beïnvloeden de bodem en het bodemleven Grondgebonden zonneparken dekken grote stukken bodem af, waardoor licht wordt weggehouden en de bodem lokaal droger wordt.