Kom naar het Atlas-festival op 11 september Hoe gezond is jouw leefomgeving eigenlijk? Tijdens het Atlasfestival 2025 verkennen we de rol van de fysieke leefomgeving als cruciaal ingrediënt voor onze gezondheid.
Deel jouw ervaringen met veranderingen in jouw buurt! Is er weleens iets veranderd in jouw buurt? Denk aan een nieuw speelpleintje, meer groen, of een aangepaste verkeerssituatie.
Hunebedden en grafheuvels: ‘oude stenen’ kijken in de natuur 'Gaan jullie weer naar die ouwe zooi kijken?' Dat kreeg ik vaak te horen op vakantie in Ierland. Een paar reisgenoten en ik wilden steeds oude Keltische overblijfselen bekijken.
Aan de slag met Klimaatadaptatie? Hier doe je dat! Klimaatverandering raakt ons allemaal. Recent onderzoek laat zien dat klimaatverandering nu al leidt tot meer sterfte door hitte.
Wat weten we dankzij de snuffelfietsers? Vorig jaar mei schreven we over het Snuffelfiets-experiment in de provincie Utrecht. Vijfhonderd fietsers hadden toen 400.000 kilometer afgelegd met een meetkastje aan het stuur.
Vernieuwde GGD-website over de leefomgeving Een aantal GGD’en heeft de handen ineengeslagen en een website over leefomgeving en gezondheid voor de inwoners van die leefomgeving ingericht.
Klimaat en gezondheid, een nieuw perspectief Klimaatverandering raakt aan alle thema’s op de Atlas Leefomgeving.
Blog: ‘Mama, de wereld loopt onder. Wat nu?’ Sinds kort staat het nieuwe thema Klimaat op de Atlas. Atlas-medewerker Dieneke Schram besprak dit onderwerp met haar drie zoons aan de keukentafel.
Over themagrenzen heen kijken met bril van burger op In het Westraven-gebouw van Rijkswaterstaat in Utrecht vond op donderdag 6 februari de allereerste overkoepelende Atlas-themadag plaats.
Hoe goed is Nederland beschermd tegen het water? Eind januari schreef Correspondent-medewerker Rutger Bregman de brief ‘Het water komt’. Deze is gericht aan alle Nederlanders. Hij wil de Nederlandse bevolking wakker schudden.