Hoe gingen onze voorouders met hitte om? Na alle regen lijkt de zomer misschien toch te komen. Dat hopen we dan maar. Hoe gingen mensen twee eeuwen geleden met hitte om?
Duurzaam verbouwen, hoe pak je dat aan? Volgens het Klimaatakkoord van de Rijksoverheid moet onze energievoorziening vóór 2050 bijna geheel duurzaam en klimaatneutraal zijn.
Terugblik Atlas Werkconferentie 2023: ‘De compacte stad – de toekomst van de ruimtelijke ontwikkeling’ De Atlas Werkconferentie 2023 kon gelukkig weer als vanouds live plaatsvinden. Het thema was ‘De compacte stad – de toekomst van de ruimtelijke ontwikkeling’.
Ga op ontdekkingstocht tijdens de Open Monumentendag Staat er bij jou in de buurt een gebouw met een bordje waarop staat ‘Rijksmonument’? En ben je altijd al nieuwsgierig geweest hoe dit gebouw er vanbinnen uitziet?
Vier seizoenen in Tuin Brassica in Schalkwijk De dagen worden korter, de ochtenden koeler en de eerste pompoenen worden geoogst. De herfst is begonnen, een mooi moment voor het festival Fête de la Nature afgelopen weekend.
Vernieuwde GGD-website over de leefomgeving Een aantal GGD’en heeft de handen ineengeslagen en een website over leefomgeving en gezondheid voor de inwoners van die leefomgeving ingericht.
Klimaat en gezondheid, een nieuw perspectief Klimaatverandering raakt aan alle thema’s op de Atlas Leefomgeving.
Blog: ‘Mama, de wereld loopt onder. Wat nu?’ Sinds kort staat het nieuwe thema Klimaat op de Atlas. Atlas-medewerker Dieneke Schram besprak dit onderwerp met haar drie zoons aan de keukentafel. Wil er iets veranderen, moet iedereen mee doen.
Over themagrenzen heen kijken met bril van burger op In het Westraven-gebouw van Rijkswaterstaat in Utrecht vond op donderdag 6 februari de allereerste overkoepelende Atlas-themadag plaats.
Hoe goed is Nederland beschermd tegen het water? Eind januari schreef Correspondent-medewerker Rutger Bregman de brief ‘Het water komt’. Deze is gericht aan alle Nederlanders. Hij wil de Nederlandse bevolking wakker schudden.