Zwemmen tussen wolkenkrabbers: hoe gaat Rotterdam met hitte om? Deze zomer hadden we geen officiƫle hittegolf, maar heet was het wel, zeker in Rotterdam. Middenin een stad kan het lastig zijn om het hoofd koel te houden.
Terugblik Atlasconferentie 2024: de wereld van generatie Alpha Atlas Leefomgeving organiseerde samen met Register Externe Veiligheid op donderdag 12 september de Atlasconferentie op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem.
Symposium 25 jaar CLO: de rol van feiten en cijfers in het maatschappelijk debat Ben jij benieuwd hoe jouw leefomgeving er voor staat? Kom dan naar het symposium De rol van feiten en cijfers in het maatschappelijk debat op dinsdag 1 oktober in Wageningen.
Stadslandbouw, niet zomaar een trend! Stadslandbouw is sterk in opkomst. In steeds meer steden gebruiken stadsbewoners onbenutte stukjes land voor voedselproductie.
Atlas Leefomgeving werkt samen met PBL aan Atlas van de Regio Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) lanceert op 10 november de Atlas van de Regio.
Verken de buurt... Ketty uit Weert Elke maand checkt een Nederlander zijn/haar plek! Dit keer de beurt aan Ketty (68). Zij woont in de wijk Groenewoud in het Limburgse Weert en ze checkte haar woonplek op Check je plek.
At Atlas lanceert social mediacampagne Check je plek Jaaaa, het is zo ver! Je kunt ons nu ook op Facebook en Instagram volgen.
Waar is het licht in Nederland en mag dat iets minder? Met de Nacht van de Nacht vraagt Natuur- en Milieufederaties jaarlijks aandacht voor lichtvervuiling. De zestiende editie op zaterdag 24 oktober wordt door corona anders dan anders.
Ontwerpen met de Atlas Leefomgeving in Aalten Wist je dat je de Atlas Leefomgeving ook kan gebruiken om een veilige en gezonde leefomgeving te ontwikkelen?
Hoe is de luchtkwaliteit verdeeld over Nederland en Europa? De luchtkwaliteit verbeterde de afgelopen jaren, maar nog steeds worden mensen ziek door luchtvervuiling. Hoe scoort Nederland als het gaat om luchtkwaliteit? En de rest van Europa?