Hoe gebruik je de nieuwe tool Vind je plek? Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de nieuwe tool Vind je plek. Deze tool helpt om een leefomgeving te vinden die bij jouw persoonlijke wensen past.
Goede voornemens voor het klimaat? Zo haal je ze in 2025 wel! Nederlanders zetten hun groenste beentje voor, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Maar volledig duurzaam leven vinden we moeilijk. We worstelen allemaal met bepaalde keuzes, zo ook het Atlas-team.
Geen plakplaatjes bij de supermarkt, maar dier- en plantensoorten sparen Nederland is kampioen biodiversiteitsverlies. Er is nu nog maar 15 procent over van de biodiversiteit die Nederland ooit had. Dat moet anders, dachten biodiversiteitspioniers Matthijs en Daan.
Workshop Meer dan 52wekenduurzaam: hoe krijg je mensen op een lichtvoetige manier mee om duurzamer te leven? Op dinsdag 26 oktober organiseert de Atlas Leefomgeving de tweede online workshop van een reeks maandelijkse workshops.
Hoe word je een paddenpoelprins(es)? Paddenpoelen worden steeds populairder. Maar de aanleg van zo’n poel kost toch de nodige voorbereiding. Waar moet je op letten?
Van geluksplekken en duurzame doeners doeners in Utrecht In de mooie omgeving van tuinderij Amelis'Hof presenteerde Liesbeth Paardekooper op woensdag 25 augustus haar boek Gelukkig Utrecht: op pad met duurzame doeners.
Je leefomgeving verbeteren? Ga het dak op! Groene daken hebben veel voordelen: voor onze directe leefomgeving, maar ook voor onszelf. Denk alleen maar aan wateropvang en meer biodiversiteit.
Kaart brengt definitieve achtergrondwaarden PFAS in beeld Nieuwe kaarten geven een overzicht van de meetlocaties en de gemeten gehalten in grond van de PFAS stoffen PFOS en PFOA.
Drukbezochte workshop Herken natte koeltorens op luchtfoto’s Atlas Leefomgeving organiseerde op dinsdagochtend 12 januari de digitale workshop Herken natte koeltorens met kunstmatige intelligentie. Tijdens deze workshop gingen Atlas-medewerkers in op de
Krijg een nog beter beeld van jouw leefomgeving met Check je plek 2.0! In mei 2020 lanceerde het Atlas-team Check je plek 1.0 op Atlas Leefomgeving. Met deze tool krijg je door één klik op de knop een overzicht van de kwaliteit van jouw (toekomstige) leefomgeving.