Hoe gingen onze voorouders met hitte om? Na alle regen lijkt de zomer misschien toch te komen. Dat hopen we dan maar. Hoe gingen mensen twee eeuwen geleden met hitte om?
Duurzaam verbouwen, hoe pak je dat aan? Volgens het Klimaatakkoord van de Rijksoverheid moet onze energievoorziening vóór 2050 bijna geheel duurzaam en klimaatneutraal zijn.
Terugblik inspiratiesessie ‘Genoeg beweging voor iedereen: wat werkt?’ Op dinsdag 13 februari 2024 organiseerde de Atlas Leefomgeving een online inspiratiesessie.
Kunnen vuistregels voor de gezonde leefomgeving jou verder helpen? Het RIVM zoekt vanuit het Rijksprogramma Gezonde Leefomgeving beleidsambtenaren (sociaal, fysiek en ruimtelijk) en adviseurs om mee in gesprek te gaan over ‘vuistregels voor een gezonde leefomgevin
Tegelwippen: maak jouw stukje natuur in de stad Tot 30 september vindt het NK Tegelwippen plaats. Met als doel om zoveel mogelijk tuinen in Nederland groener te maken.
Gezonde groene leefomgeving Een groene gezonde leefomgeving voor iedereen. In gemeenten, buurten en wijken. Gezondheid en leefomgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat is nog duidelijker geworden in deze tijd.
Imke (35) uit Amsterdam-Noord Imke heeft geen auto’s voor de deur en spot mensen die vogels spotten. Hij kan kiezen uit maar liefst vier mooie groene plekken om hard te lopen. Is dit wel echt Amsterdam?
Met belevingsapp MEES op weg naar een schonere, stillere leefomgeving Je fietst een rondje door de provincie Utrecht. Onderweg denk je: hier kan het best wat groener of minder druk. Straks kun jij dat in een app direct melden.
Verken je buurt - Anne uit Schalkwijk Midden in het land, onder de rook van Houten, ligt het dorp Schalkwijk. Daar woont Anne, die veel tijd steekt in haar moestuin en streekwinkel. Het is een ontmoetingsplek voor het hele dorp.
Maak Nederland groener en doe mee aan het NK Tegelwippen! Met zoveel mogelijk tegels eruit Nederland groener maken. Dat is het doel van het NK Tegelwippen 2021.