Hoe gebruik je de nieuwe tool Vind je plek? Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de nieuwe tool Vind je plek. Deze tool helpt om een leefomgeving te vinden die bij jouw persoonlijke wensen past.
Goede voornemens voor het klimaat? Zo haal je ze in 2025 wel! Nederlanders zetten hun groenste beentje voor, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Maar volledig duurzaam leven vinden we moeilijk. We worstelen allemaal met bepaalde keuzes, zo ook het Atlas-team.
Geen plakplaatjes bij de supermarkt, maar dier- en plantensoorten sparen Nederland is kampioen biodiversiteitsverlies. Er is nu nog maar 15 procent over van de biodiversiteit die Nederland ooit had. Dat moet anders, dachten biodiversiteitspioniers Matthijs en Daan.
De biodiversiteit vergroten? Plant inheemse planten in je tuin! Wereldwijd neemt de biodiversiteit af. We werken niet met de natuur, maar ertegen. Denk aan het gebruik van pesticiden en kunstmest of versnippering.
Ontdek hoe leuk een fietsvakantie in het Ruhrgebied kan zijn! We weten het allemaal. Vliegen is slecht voor het klimaat. Toch vinden we het moeilijk om dit op te geven. Zeker na twee jaar corona lonken verre oorden. Kan het anders?
Workshop Gids Gezonde Leefomgeving: van een anoniem plein een levendige plek maken, hoe doe je dat? Op dinsdag 30 november organiseert de Atlas Leefomgeving de derde workshop van een reeks maandelijkse online workshops.
52wekenduurzaam workshop, daar wil jij bij zijn! In no-time van 0 naar 25.000 deelnemers. Dat is het verhaal van 52wekenduurzaam. Een initiatief dat Serge Calon samen met zijn twee vrienden Caro Buiskool en Ivo de Boer vorig jaar startte.
Leren van de successen en hindernissen van duurzame doeners We willen onze omgeving graag verfraaien, verbeteren en verduurzamen. Op veel plekken bruist het van de ideeën en projecten.