Inspiratiesessie: Funderingsproblematiek op de kaart Op dinsdag 17 juni organiseert de Atlas Leefomgeving de online inspiratiesessie 'Funderingsproblematiek op de kaart'. Don Zandbergen is ingenieur bij Fundermaps, een applica
Test jouw kennis van de Nederlandse leefomgeving! Hoe goed ken jij de Nederlandse leefomgeving? Het team van Atlas Leefomgeving ontwikkelde samen met Sogelink Nederland het Atlas-spel.
Molenlandschappen zijn prachtige waterbuffers Hoe bescherm je belangrijk erfgoed én help je de natuur een handje?
Terugblik online inspiratiesessie: 'Hoe wordt de bodemkaart van Nederland gemaakt en wat kun je ermee?' Het Atlas-team organiseerde op dinsdag 22 april 2025 voor de tweede keer een inspiratiesessie over de top 15 best bezochte kaarten uit 2024.
Ga slimmer met water om en maak van jouw tuin een sponstuin! Heftige regenbuien verrassen steeds vaker steden. Riolen raken overbelast. Maar er dreigt ook een drinkwatertekort in 2030. We moeten dus slimmer met ons water omgaan.
Geluidswandeling Ongehoord Leiden: wandeling en tijdreis ineen Het is vandaag Wereld Luisterdag. Deze dag vraagt om meer aandacht voor de geluiden om ons heen. Vaak denken we bij geluid aan lawaai van bijvoorbeeld verkeer of treinen.
Save the date: Atlas Werkconferentie 2023 Ontdek de toekomst van ruimtelijke ontwikkeling tijdens de inspirerende Atlas Werkconferentie 2023 op 14 september aanstaande in het Keilepand in Rotterdam!
Over schotten heen denken Sinds een jaar werkt ingenieursbureau Movares met de Atlas Leefomgeving en de Atlas Natuurlijk Kapitaal. Zij zetten deze informatie in bij het maken van een quick scan.
Is uw omgeving groen genoeg? In de Atlas Leefomgeving is nu tot op buurtniveau het aandeel bomen, struiken en lage vegetatie te bekijken.
Lymekaarten nu ook in Atlas In juni en juli zijn er de meeste tekenbeten. De ziekte van Lyme wordt overgedragen door teken. In de Atlas is een kaart opgenomen die diagnoses van Lyme laat zien.