Molenlandschappen zijn prachtige waterbuffers Hoe bescherm je belangrijk erfgoed én help je de natuur en handje?
Terugblik online inspiratiesessie: 'Hoe wordt de bodemkaart van Nederland gemaakt en wat kun je ermee?' Het Atlas-team organiseerde op dinsdag 22 april 2025 voor de tweede keer een inspiratiesessie over de top 15 best bezochte kaarten uit 2024. Dit keer stond de Bodemkaart van Nederland centraal.
Herenboeren laat zien hoe het ook kan Kan de productie van ons voedsel anders, beter en duurzamer? Herenboeren denkt van wel. Namelijk door mensen te betrekken bij hun voedselproductie.
Workshop Samenwerken aan een gelukkige leefomgeving: geef duurzame doeners een boost! Op dinsdag 28 september organiseert de Atlas Leefomgeving de eerste online workshop van een reeks maandelijkse workshops.
Big Five bij m’n Achterhoekse zomerhuis Atlas-redacteur Mirjam Kroeze woont in hartje Utrecht en heeft een zomerhuisje in de Achterhoek.
Check je plek: Tweeduizend sterren en een bloedmaan op Texel Dit voorjaar was Atlas-medewerker Dieneke Schram-Bijkerk met haar gezin op Texel. Gaat het over Texel, dan gaat het over vogels.
In het vizier van de jager: een halve eeuw Achterhoekse natuur De nieuwe Atlas-medewerker Laura groeide op in de Achterhoek. Op haar 17e verhuisde ze voor haar studie naar Leiden, drie jaar later naar Nijmegen.
Challenge ontwerpstrijd: de beleidsmaker met gezondheidsambities Doe mee aan onze ontwerpwedstrijd! Challenge: de beleidsmaker die de gezondheid van inwoners in een wijk wil verbeteren.
Bestrijdingsmiddelen in het oppervlaktewater In de Atlas Leefomgeving staan twee nieuwe kaarten over bestrijdingsmiddelen in het oppervlaktewater. Deze kaarten komen uit de Bestrijdingsmiddelenatlas.
Atlas-kaarten geven inzicht bij Stadsvisie Ede De op komst zijnde Omgevingswet verplicht elke gemeente in Nederland een Omgevingsvisie op te stellen. De gemeente Ede wilde geen papieren rapport met mooie plannen, maar een online product.