Molenlandschappen zijn prachtige waterbuffers Hoe bescherm je belangrijk erfgoed én help je de natuur en handje?
Terugblik online inspiratiesessie: 'Hoe wordt de bodemkaart van Nederland gemaakt en wat kun je ermee?' Het Atlas-team organiseerde op dinsdag 22 april 2025 voor de tweede keer een inspiratiesessie over de top 15 best bezochte kaarten uit 2024. Dit keer stond de Bodemkaart van Nederland centraal.
Bekijk de geactualiseerde Energielabelkaart De kaart 'Energielabels van gebouwen' op de Atlas Leefomgeving is geactualiseerd.
Welk groen in jouw buurt? Bekijk de geactualiseerde Groen-kaart De Groen-kaart op de Atlas Leefomgeving is geactualiseerd: hij toont nu de gegevens van 2022. De kaart ziet er ook anders uit.
Houd jij droge voeten? Bekijk het op onze nieuwe Overstromingskaart Het is vandaag Wereld Water Dag. Deze dag riep de Verenigde Naties in 1993 uit om meer bewustzijn te creëren over nationale en wereldwijde waterproblematiek.
Een groene omgeving begint in je tuin Samen aan de slag om zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en te verduurzamen.
Inspiratiesessie Energiearmoede en een gezond binnenmilieu: op zoek naar verbinding' Is er in jouw gemeente al verbinding tussen het armoede- of verduurzamingsbeleid, gezondheid en gezond wonen?
Challenge ontwerpstrijd: de beleidsmaker met gezondheidsambities Doe mee aan onze ontwerpwedstrijd! Challenge: de beleidsmaker die de gezondheid van inwoners in een wijk wil verbeteren.
Bestrijdingsmiddelen in het oppervlaktewater In de Atlas Leefomgeving staan twee nieuwe kaarten over bestrijdingsmiddelen in het oppervlaktewater. Deze kaarten komen uit de Bestrijdingsmiddelenatlas.
Atlas-kaarten geven inzicht bij Stadsvisie Ede De op komst zijnde Omgevingswet verplicht elke gemeente in Nederland een Omgevingsvisie op te stellen. De gemeente Ede wilde geen papieren rapport met mooie plannen, maar een online product.