Uitnodiging inspiratiesessie 'Hoe wordt de bodemkaart van Nederland gemaakt en wat kun je ermee? ' De ‘Bodemkaart van Nederland’ stond in de top 15 best bezochte kaarten 2024 van de Atlas Leefomgeving. Zo’n 35.000 bezoekers bezochten de kaart.
"God schiep de aarde maar de Nederlanders Nederland" - drie boeken over water Duik deze Boekenweek onder in de wondere waterwereld. Het mooie aan lezen is dat je dit kunt doen met je voeten op het droge. Ontdek de bijzonder geschiedenis van het voormalige eiland Schokland.
Wat is de impact van overstromingen en extreme natheid op onze flora en fauna? Het wordt natter en de zeespiegel gaat stijgen. Dat weten we van de KNMI-scenario’s van vorig jaar. Overstromingen en extreme natheid hebben niet alleen invloed op de mens.
“Het gaat om onze toekomst”; jongeren verdienen een structurele plek aan tafel De volle focus op klimaat en een structurele plek voor jongeren aan de politieke tafel. Daar werkt de Jonge Klimaatbeweging (JKB) aan.
'Hoor de Hofbogen'; er zit muziek in stadsnatuur Met zeven stadsprojecten maakt Rotterdam ruimte voor groen en biodiversiteit. Tegelijkertijd wil Rotterdam geluidsoverlast aanpakken.
De Atlas-kaarten voor XYZ-generatie in een andere dimensie bij Feel It! De Atlas was onderdeel van Feel It De Expo! binnen het programma Arts & Culture van Amsterdam Dance Event (ADE).
Update thema Geluid Onze themapagina’s van Geluid zijn ge-updatet. We gebruiken duidelijke taal en meer beeld om de website toegankelijker te maken. De Atlas is namelijk voor iedereen. Foto Paul Bijkerk
Hoe verleden kansen biedt voor hedendaagse uitdagingen Oktober was de maand de Maand van de Geschiedenis. De Atlas neemt u mee terug in de tijd aan de hand van de kaarten van Jacob van Deventer. Wat zien we als we vroeger met nu vergelijken?
Save the date: Atlas Werkconferentie 14 mei 2020 Komt u volgend jaar ook naar onze werkconferentie? Zet de datum alvast in uw agenda: donderdag 14 mei 2020.
Steeds meer mensen naar de huisarts met een rode vlek na tekenbeet Je hoort steeds vaker dat iemand door een teek is gebeten. Volgens cijfers van het RIVM overkomt dit ruim 1 miljoen mensen per jaar.