Luwteministerie werkt aan rust in de stad. Kan het geluid even uit? De Ministerraad van Luwte kwam onlangs voor de derde keer bijeen. Eén van de ministers is stadmaker Martine Sluijs.
Terugblik inspiratiesessie: 'De do’s and don’ts van een integrale wijkaanpak, de wijk Pittelo in Assen' Op dinsdag 18 juni 2024 organiseerde Atlas Leefomgeving een inspiratiesessie over de do’s and don’ts van een integrale wijkaanpak.
Save the date: Atlasconferentie 2024 Reserveer donderdag 12 september alvast in je agenda! Dan organiseert Atlas Leefomgeving de jaarlijkse Atlasconferentie in de Act Eventstudio’s in Arnhem.
Licht uit en sterren aan! Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) roepen mensen op om sterren te gaan tellen.
2020: een bijzonder jaar voor de luchtkwaliteit Het was een bijzonder jaar: 2020. Opeens was er corona en de lockdown overviel ons allemaal. Niet naar je werk en minder bezoekjes aan familie en vrienden.
Vernieuwde GGD-website over de leefomgeving Een aantal GGD’en heeft de handen ineengeslagen en een website over leefomgeving en gezondheid voor de inwoners van die leefomgeving ingericht.
Klimaat en gezondheid, een nieuw perspectief Klimaatverandering raakt aan alle thema’s op de Atlas Leefomgeving.
Blog: ‘Mama, de wereld loopt onder. Wat nu?’ Sinds kort staat het nieuwe thema Klimaat op de Atlas. Atlas-medewerker Dieneke Schram besprak dit onderwerp met haar drie zoons aan de keukentafel.
Over themagrenzen heen kijken met bril van burger op In het Westraven-gebouw van Rijkswaterstaat in Utrecht vond op donderdag 6 februari de allereerste overkoepelende Atlas-themadag plaats.
Hoe goed is Nederland beschermd tegen het water? Eind januari schreef Correspondent-medewerker Rutger Bregman de brief ‘Het water komt’. Deze is gericht aan alle Nederlanders. Hij wil de Nederlandse bevolking wakker schudden.