Hoe gingen onze voorouders met hitte om? Na alle regen lijkt de zomer misschien toch te komen. Dat hopen we dan maar. Hoe gingen mensen twee eeuwen geleden met hitte om?
Duurzaam verbouwen, hoe pak je dat aan? Volgens het Klimaatakkoord van de Rijksoverheid moet onze energievoorziening vóór 2050 bijna geheel duurzaam en klimaatneutraal zijn.
Heet, heter, heetst. Hoe houd jij het koel? Het belooft heet te worden komende week. Temperaturen boven de 30 graden en boven de 35°C wordt niet uitgesloten. Waar wordt het heet en waar kan je afkoeling vinden?
Nieuwe Waterkwaliteitscheck geeft beter inzicht in gezondheidsrisico’s van water in bebouwde omgeving Water en groen in steden en dorpen hebben veel positieve effecten op de volksgezondheid en de leefomgeving. Maar water kan ook risico’s voor de gezondheid met zich meebrengen.
Stadslandbouw, niet zomaar een trend! Stadslandbouw is sterk in opkomst. In steeds meer steden gebruiken stadsbewoners onbenutte stukjes land voor voedselproductie.
Atlas Leefomgeving werkt samen met PBL aan Atlas van de Regio Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) lanceert op 10 november de Atlas van de Regio.
Verken de buurt... Ketty uit Weert Elke maand checkt een Nederlander zijn/haar plek! Dit keer de beurt aan Ketty (68).
At Atlas lanceert social mediacampagne Check je plek Jaaaa, het is zo ver! Je kunt ons nu ook op Facebook en Instagram volgen.
Waar is het licht in Nederland en mag dat iets minder? Met de Nacht van de Nacht vraagt Natuur- en Milieufederaties jaarlijks aandacht voor lichtvervuiling. De zestiende editie op zaterdag 24 oktober wordt door corona anders dan anders.
Ontwerpen met de Atlas Leefomgeving in Aalten Wist je dat je de Atlas Leefomgeving ook kan gebruiken om een veilige en gezonde leefomgeving te ontwikkelen?