Hoe gebruik je de nieuwe tool Vind je plek? Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de nieuwe tool Vind je plek. Deze tool helpt om een leefomgeving te vinden die bij jouw persoonlijke wensen past.
Goede voornemens voor het klimaat? Zo haal je ze in 2025 wel! Nederlanders zetten hun groenste beentje voor, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Maar volledig duurzaam leven vinden we moeilijk. We worstelen allemaal met bepaalde keuzes, zo ook het Atlas-team.
Geen plakplaatjes bij de supermarkt, maar dier- en plantensoorten sparen Nederland is kampioen biodiversiteitsverlies. Er is nu nog maar 15 procent over van de biodiversiteit die Nederland ooit had. Dat moet anders, dachten biodiversiteitspioniers Matthijs en Daan.
Ga slimmer met water om en maak van jouw tuin een sponstuin! Heftige regenbuien verrassen steeds vaker steden. Riolen raken overbelast. Maar er dreigt ook een drinkwatertekort in 2030. We moeten dus slimmer met ons water omgaan. Wat kun jij zelf doen?
Geluidswandeling Ongehoord Leiden: wandeling en tijdreis ineen Het is vandaag Wereld Luisterdag. Deze dag vraagt om meer aandacht voor de geluiden om ons heen. Vaak denken we bij geluid aan lawaai van bijvoorbeeld verkeer of treinen.
Save the date: Atlas Werkconferentie 2023 Ontdek de toekomst van ruimtelijke ontwikkeling tijdens de inspirerende Atlas Werkconferentie 2023 op 14 september aanstaande in het Keilepand in Rotterdam!
Hoor, de wind waait door de windturbines Nieuw op Atlas Leefomgeving is de kaart Windturbines. Deze geeft een beeld van de locatie en de hoogte van windmolens in Nederland. Want wist je dat onze windmolens steeds hoger worden?
Blog: Een brief namens Mark Rutte! Het begon allemaal met een brief aan minister-president Mark Rutte. In haar blog ‘Mama, de wereld stroomt onder’ schrijft Atlas-medewerker Dieneke Schram over haar zoontje Finn (10).
Verken de buurt van... Hans-Peter Elke maand checkt een Nederlander zijn/haar plek! Hans-Peter (51) heeft maar liefst twee woonplekken.
Hoe zorg je voor meer rust in een stad? Hoor het van een stadsmaker! Door corona weten we hoe een stille stad eruitziet en klinkt. Dat waren we bijna vergeten. Stille straten en gesloten cafés willen we niet, maar rustige plekken om te ontspannen des te meer.