Hoe gingen onze voorouders met hitte om? Na alle regen lijkt de zomer misschien toch te komen. Dat hopen we dan maar. Hoe gingen mensen twee eeuwen geleden met hitte om?
Duurzaam verbouwen, hoe pak je dat aan? Volgens het Klimaatakkoord van de Rijksoverheid moet onze energievoorziening vóór 2050 bijna geheel duurzaam en klimaatneutraal zijn.
De biodiversiteit vergroten? Plant inheemse planten in je tuin! Wereldwijd neemt de biodiversiteit af. We werken niet met de natuur, maar ertegen. Denk aan het gebruik van pesticiden en kunstmest of versnippering.
Ontdek hoe leuk een fietsvakantie in het Ruhrgebied kan zijn! We weten het allemaal. Vliegen is slecht voor het klimaat. Toch vinden we het moeilijk om dit op te geven. Zeker na twee jaar corona lonken verre oorden. Kan het anders?
Kaart brengt definitieve achtergrondwaarden PFAS in beeld Nieuwe kaarten geven een overzicht van de meetlocaties en de gemeten gehalten in grond van de PFAS stoffen PFOS en PFOA.
Drukbezochte workshop Herken natte koeltorens op luchtfoto’s Atlas Leefomgeving organiseerde op dinsdagochtend 12 januari de digitale workshop Herken natte koeltorens met kunstmatige intelligentie. Tijdens deze workshop gingen Atlas-medewer
Krijg een nog beter beeld van jouw leefomgeving met Check je plek 2.0! In mei 2020 lanceerde het Atlas-team Check je plek 1.0 op Atlas Leefomgeving.
Verken je buurt...Albert uit Portugaal Elke maand checkt een Nederlander zijn/haar plek! Dit keer Albert (83 jaar) uit Poortugaal, een dorp in de gemeente Albrandswaard. De uitslag verbaast hem niet.
Verken je buurt...Rianne uit Voorburg In Verken de buurt van… laten wij elke week een Nederlander aan het woord die vertelt over zijn/haar leefomgeving. Deze keer Rianne met haar woonplek in Voorburg.