Uitnodiging inspiratiesessie 'Hoe wordt de bodemkaart van Nederland gemaakt en wat kun je ermee? ' De ‘Bodemkaart van Nederland’ stond in de top 15 best bezochte kaarten 2024 van de Atlas Leefomgeving. Zo’n 35.000 bezoekers bezochten de kaart.
"God schiep de aarde maar de Nederlanders Nederland" - drie boeken over water Duik deze Boekenweek onder in de wondere waterwereld. Het mooie aan lezen is dat je dit kunt doen met je voeten op het droge.
Wat is de impact van overstromingen en extreme natheid op onze flora en fauna? Het wordt natter en de zeespiegel gaat stijgen. Dat weten we van de KNMI-scenario’s van vorig jaar. Overstromingen en extreme natheid hebben niet alleen invloed op de mens.
Waar vind je nog stilte? 5 tips! De wind ruist, bomen en groen om je heen, in de verte schiet een ree weg… In stilte wandelen in de natuur laat ons herstellen van stress en de dagelijkse zorgen.
Terugblik Inspiratiesessie Geluidsdata, waar komen ze vandaan en wat kan jij ermee? Op dinsdag 12 december 2023 was de Atlas-inspiratiesessie ‘Geluidsdata, waar komen ze vandaan en wat kan jij ermee?’ Dit onderwerp sprak veel mensen aan.
Projectleider Joost Bakker neemt afscheid. Hoe heeft hij zijn tijd bij de Atlas ervaren? Een lege stoel links in de hoek van de Atlas-kamer. Niet meer die groene tas. Niet meer die zucht. Niet meer die leuke grapjes.
Herstel Drents waterland zichtbaar in nieuw fotoboek Drenthe Waterland Je denkt bij Drenthe eerder aan hunebedden en heidevelden dan aan water. Maar na het lezen van Drenthe Waterland weet je wel beter.
Heet, heter, heetst. Hoe houd jij het koel? Het belooft heet te worden komende week. Temperaturen boven de 30 graden en boven de 35°C wordt niet uitgesloten. Waar wordt het heet en waar kan je afkoeling vinden?
Nieuwe Waterkwaliteitscheck geeft beter inzicht in gezondheidsrisico’s van water in bebouwde omgeving Water en groen in steden en dorpen hebben veel positieve effecten op de volksgezondheid en de leefomgeving. Maar water kan ook risico’s voor de gezondheid met zich meebrengen.