Verken je buurt

In Verken je buurt lees je alle verhalen van Nederlanders die hun plek hebben gecheckt. Wij delen deze verhalen. Zo kun je mee gluren bij de buren en lezen hoe andere Nederlanders hun plek ervaren. 

Wij dagen je uit om ook jouw plek te checken op Check je plek!

Check je plek

Logo Check je plek

Met de Check je plek-tool krijg je met één klik op de knop een overzicht van de kwaliteit van je leefomgeving. Je hoeft alleen je adres in te vullen of in het kaartje op een locatie te klikken. Ontdek hoe jouw leefomgeving scoort en bekijk jouw adres op Check je plek!

Jouw verhaal op deze pagina?

Wij zijn benieuwd hoe jij je plek ervaart. Check jouw plek en stuur het antwoord op deze vragen op naar atlasleefomgeving@rivm.nl
1) Herken jij jouw woonomgeving in Check je plek? 
2) Wat vind je leuk/bijzonder aan je woonplek? 
3)Wat zou je graag willen veranderen?
4) Wat is je ideale woonplek? 

Ontdek hoe anderen hun woonplek ervaren

Twan (14) uit Lisserbroek

Twan uit Lisserbroek

Twan (14) woont in Lisserbroek. Dit is een dorp in de gemeente Haarlemmermeer. Hij woont hier met zijn ouders en zijn jongere broertje en oudere zus. Hij woont er heel fijn. Daarom vond hij zijn Check je plek-score een beetje tegenvallen. 

Imke (35) uit Amsterdam-Noord

Hardloopbaan

Imke uit Amsterdam-Noord

Imke (35) heeft geen auto’s voor de deur en spot mensen die vogels spotten. Hij kan kiezen uit maar liefst vier mooie groene plekken om hard te lopen. Is dit wel echt Amsterdam?

Anne uit Schalkwijk

Boomgaard

Anne uit Schalkwijk 

Midden in het land, onder de rook van Houten, ligt het dorp Schalkwijk. Daar woont Anne, die veel tijd steekt in haar moestuin en streekwinkel. Het is een ontmoetingsplek voor het hele dorp.

Lieke over Rotterdam

Lieke van Wilpen

Lieke over Rotterdam

Lieke (28) woont sinds 2016 samen met haar vriend in Rotterdam – Oude Noorden. Ze wonen prima in ‘kabouterdorp’, met veel bomen en water in de buurt. In deze stad komen Liekes passies voor voeding en architectuur samen.

Carin uit Zwolle Zuid

Verken je buurt - Carin van de Ploeg

Carin uit Zwolle Zuid

Carin (54) woont lekker landelijk aan de rand van Zwolle. Omringd door grazende koeien, cirkelende buizerds en galopperende veulens heeft ze weinig te wensen over. En het winkelcentrum is ook vlakbij. Carins ideale woonplek? Daar woont ze al!

Harm de bedenker van Check je plek

Harms woonplek

Harm, bedenker Check je plek

Harm (52) woont in Utrecht, in een wijkje met walwoningen langs het drukste spoor van Nederland.Hoe ervaart hij zijn leefomgeving? Lees over het wonen in een dorp midden in de stad en hoe de ideale woonplek van Harm eruit ziet.

Hans Peter uit Delft (en Texel)

Natuur op Texel

Hans-Peter over Delft en Texel 

Hans-Peter (51) heeft maar liefst twee woonplekken. Hij woont in Delft, maar gaat regelmatig naar zijn 'tweede' huis op het eiland Texel. Lees over spannende jongensverhalen, over het verschil tussen wonen in de stad of op een eiland en hoe de ideale woonplek van Hans-Peter  eruit ziet.

At Atlas

At Atlas

At Atlas: mijn ideale woonplek 

Het afgelopen jaar was een bewogen jaar. Jouw leefomgeving werd belangrijker dan ooit! Nooit werkten wij zoveel vanuit huis. Onze nieuwste digitale aanwinst, At Atlas, neemt jou mee naar zijn ideale (woon)plek. Hoe sluit hij 2020 af en wat is zijn nieuwjaarwens voor een gezonde leefomgeving?

Ketty uit Weert

Verlaten winkelstraat met op achtergrond Martinuskerk Weert

Ketty over Weert

Ketty (68) woont in de wijk Groenewoud in het Limburgse Weert. Hoe ervaart ze haar leefomgeving? Lees over de enige boom die schaduw gaf, maar door het raam van de buurman vloog, over ‘ons kent ons’ dat nooit went en hoe Ketty droomt van de Dom in haar bed in Weert.

Oualid over Overvecht in Utrecht

Wijk Overvecht in Utrecht3

Oualid over wonen in Overvecht

Oualid (13 jaar) woont al zijn hele leven in de Utrechtse wijk Overvecht. Hij vertelt over zijn favoriete boom, waarom hij meer last heeft van zijn broertje en zusje dan van de auto’s in zijn buurt en dat hij vanwege zijn astma later in een bos wil wonen.

Gijsbert en Fien

Gijsbert en fien

Gijsbert en Fien uit Oud-Beijerland

Gijsbert (6 jaar) en zijn zusje Fien (4 jaar) uit Oud-Beijerland vertellen hoe zij deze periode in en rondom het huis beleven.

Lausanne verruilde Rotterdam voor Drenthe

Lausanne

Lausanne: van Rotterdam naar Drenthe

Lausanne verhuisde samen met haar man, Victor, en haar drie kinderen verhuisd naar Drenthe. Van een huis in de grote stad Rotterdam naar een woonplek in het groene Drenthe. 

Cobi en Ma ruit Maassluis

Vlaardingen verken je buurt

Cobi (71) en Mar Struijs (73) uit Maassluis

Cobi (71 jaar) en Mar Struijs (73) vertellen over wonen in de Steendijkpolder, een wijk in Maassluis.

Student Thomas uit Rotterdam

Man kijkt naar lucht in Rotterdam

Thomas (24) uit Rotterdam

Student Thomas woont bij zijn ouders in Rotterdam centrum, maar is op het moment druk op zoek naar een appartement met vrienden.

Rianne uit Voorburg

Tuin in Voorburg

Rianne uit Voorburg

Rianne vertelt wat ze het mooiste aan haar stad vindt en over haar stadstuintje dat ze deelt met een heel gezellig konijn.

Albert uit Portugaal

Albert uit Portugaal

 Albert uit Poortugaal

Albert (83) woont niet in Portugal, maar in een dorp in de gemeente Albrandswaard. De uitslag van Check je plek verbaast hem niet. Hij woont er al meer dan 50 jaar.

Nog meer verhalen over je leefomgeving? Kijk eens op onze Facebookpagina of Instagrampagina. Daar delen wij elke week weer leuk nieuws over jouw omgeving. Vragen of opmerkingen? Mail naar: atlasleefomgeving@rivm.nl