Uitnodiging inspiratiesessie 'Hoe wordt de bodemkaart van Nederland gemaakt en wat kun je ermee? ' De ‘Bodemkaart van Nederland’ stond in de top 15 best bezochte kaarten 2024 van de Atlas Leefomgeving. Zo’n 35.000 bezoekers bezochten de kaart.
"God schiep de aarde maar de Nederlanders Nederland" - drie boeken over water Duik deze Boekenweek onder in de wondere waterwereld. Het mooie aan lezen is dat je dit kunt doen met je voeten op het droge. Ontdek de bijzonder geschiedenis van het voormalige eiland Schokland.
Wat is de impact van overstromingen en extreme natheid op onze flora en fauna? Het wordt natter en de zeespiegel gaat stijgen. Dat weten we van de KNMI-scenario’s van vorig jaar. Overstromingen en extreme natheid hebben niet alleen invloed op de mens.
Werken aan een biodiverse omgeving is werken aan onszelf Met zijn stichting Bac2Nature wil Marco van Es meer kennis ontsluiten over waarom het voor onze gezondheid belangrijk is om in contact te komen met bacteriën uit de natuur.
Atlasconferentie: de wereld van generatie Alpha Op 12 september 2024 organiseert Atlas Leefomgeving de jaarlijkse Atlasconferentie.
Bekijk de geactualiseerde Energielabelkaart De kaart 'Energielabels van gebouwen' op de Atlas Leefomgeving is geactualiseerd.
Welk groen in jouw buurt? Bekijk de geactualiseerde Groen-kaart De Groen-kaart op de Atlas Leefomgeving is geactualiseerd: hij toont nu de gegevens van 2022. De kaart ziet er ook anders uit.
Houd jij droge voeten? Bekijk het op onze nieuwe Overstromingskaart Het is vandaag Wereld Water Dag. Deze dag riep de Verenigde Naties in 1993 uit om meer bewustzijn te creëren over nationale en wereldwijde waterproblematiek.
Een groene omgeving begint in je tuin Samen aan de slag om zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en te verduurzamen.
Inspiratiesessie Energiearmoede en een gezond binnenmilieu: op zoek naar verbinding' Is er in jouw gemeente al verbinding tussen het armoede- of verduurzamingsbeleid, gezondheid en gezond wonen?